Vragen?

Veelgestelde vragen wrap folie

Wij krijgen vaak vragen van klanten, hieronder geven wij antwoord op de veelgestelde vragen over wrap folie:

Kan elke auto gewrapt worden?
Hoe nieuwer de auto en de lak is hoe beter. Bij oudere auto’s is de lak toch vaak verweerd waardoor de folie op sommige punten minder goed hecht of dat zelfs de lak meekomt als je later de wrap zou verwijderen. Dit komt ook al door het wassen van de auto in de wasstraat; dit is slecht voor de lak en tast kunststof delen zoals ABS en rubbers aan waardoor deze moeilijk te demonteren worden, wat nodig is voor het wrappen.

Wat is de levensduur van een wrap?
De folie heeft een levensduur van 8-10 jaar (metallic kleuren iets minder). Onze ervaren en professionele monteurs werken alleen met A-merk folies en als de wrap klaar is doen wij een eindcontrole om onze kwaliteit te waarborgen. Wel moet je een gewrapte auto met de hand wassen of ermee door de wasstraat (bij matte kleuren zonder polish wax). Eventueel kun je bij ons ook een car wrap kit kopen om nog langer van je wrap te genieten!

Hoelang blijft de kleur mooi?
Wij gebruiken onder andere folies van 3M, Oracal en Avery die hun eigen fabrieksgarantie hebben. Op zwart en wit is dat 10 jaar, op kleuren 8 jaar, op metallic 4 jaar en speciale folies 3 jaar. De folies zijn weer en UV-bestendig.

Kan ik mijn auto laten wrappen als er schade op zit?
Wrappen is niet een middel om schade zoals krassen en roestplekken te verbergen; dit zie je door de folie heen omdat deze heel dun is en is gemaakt om te hechten op gladde ondergronden. Bovendien komt de lak dan vaak los bij het eraf halen van de wrap. Hiervoor zijn wij niet verantwoordelijk.
Beschermt het mijn lak tegen steenslag?
Een extra ‘huidlaag’ in de vorm van wrap folie zal zeker de kans op steeninslag verminderen, aangezien de stenen toch wel eerst door dat laagje heen moeten komen. Echter is het minder effectief dan bijvoorbeeld Paint Protection Film (PPF), daarentegen is wrap folie wel een veel voordeligere keuze.

Plakt de folie op alle ondergronden?
De wrap folie zal zeker niet overal even goed op hechten. Het oppervlakte moet namelijk over een aantal eigenschappen beschikken: volledig vuilvrij, glad, hard en niet poreus. Kortom op gespoten onderdelen zal het geen probleem zijn, maar op een auto zitten ook diverse kunststof onderdelen zoals wielkastverbreders, bumpers en deurgrepen, dit is niet het materiaal waar de wrap folie zich goed op kan hechten. Je kunt dit alleenmaar oplossen door die delen eerst te laten spuiten (met een primer), zodat de ondergrond niet meer poreus is.

Kan ik zelf leren wrappen?
Dat kan zeker, wij geven zelfs een aantal keer per jaar trainingen van de basistechnieken. Alleen zul je pas na veel oefenen op een bepaald niveau komen, omdat er een hoop techniek bij komt kijken en verschillende merken wrap folie anders reageren. Met iedere car wrap staan wij open om weer iets nieuws te leren waardoor we met nog meer efficiëntie en kwaliteit te werk kunnen gaan. Inmiddels hebben wij zoveel ervaring dat we kwaliteit kunnen garanderen.

KLD Graphics gebruikt cookies om u beter en persoonlijker van dienst te zijn. Daarnaast zetten we cookies in om de website goed te laten functioneren en om anonieme informatie te verzamelen waarmee we de website kunnen verbeteren.
Door op ‘Akkoord’ te klikken geeft u hier toestemming voor.